Mer storm

För bilförare var det nog mycket som inte var så himla skoj med helgen. Ja, iallafall för de bilförare som inte förstår att man inte ska köra in i en massa vatten om någon har spärrat av. Då fastnar man nämligen. På slakthusgatan i gamlestan var det precis det som hände, folk struntade i avspärrningarna vilket innebar att de körde ner i flera meter djupt vatten, där bilarna sedan fastnade och de själva var tvungna att ta sig därifrån, vissa var tillochmed medvetslösa och vårdas på sjukhus.

varför kan man inte respektera avspärrningar?

20111211-191818.jpg

Jag och Pierre var själva ute och åkte den kvällen när så många körde fast, vi brukar ofta ta slakthusgatan på vägen in till stan, men eftersom vi dels vet om att gatan ofta översvämmas, samt såg både avspärrningarna och blåljusen förstod vi att det var bäst att ta en annan väg. Det var först på vägen hem, runt 1 på natten, som vi kunde se vad som hänt. Så mycket vatten!

Dagen efter skulle jag till jobbet och vi stannade till vid gamlestan med systemkameran i högsta hugg för att spana in vattenmassorna. Till och med nu på dagen var det folk som gärna ville köra den vägen och ansträngde sig så att de körde i fel färdriktning tills de insåg att de var tvungna att välta ner de stora järnstaketen för att komma förbi. Då var det bara att backa tillbaka och vända om.20111211-192143.jpg
Eller så slutade det som för bilen ovanför. Och som jag förstod det fanns det ännu fler bilar som inte syntes under vattenmassorna. De kom fram när vattnet äntligen började rinna tillbaka till Säveån idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s