Bonjour, bonjour, BONJOUR!

Dag 2 i marseille, eller dag 3 beroende på hur man väljer att se saken, började med frukost på rummet med bland annat några croissanter som Pierre fick springa ner och köpa från la boulangerie runt hörnet. Sedan kände vi att vi ville titta lite närmare på stan och shoppingområdet kring rue paradis, rue de rome och rue saint-ferréol. här fanns mycket butiker, och om det inte var för att vi ville till stranden igen när det var så otroligt varmt som det var, hade vi nog fortsatt några timmar längre.. Iallafall jag som älskar att gå på stan i andra länder. Istället blev allt lite kort, och inte alls så mycket köpt, men jag får nog vara nöjd ändå.

20120915-222539.jpg

20120915-222553.jpg
Innan vi gick tillbaka till stranden gick vi dock till resans enda måste för Pierre, yoghurt factory på rue de la republique. Pierre är helt superfrälst av frozen yoghurt sedan resan till spanien förra året och pratar varje gång om hur han vill öppna ett frozen yoghurt-café i Göteborg. Jag tycker att det är lite extremt att öppna ett eget café bara för att man vill äta yoghurt varje dag, men vi får väl se.

20120915-222920.jpg
Lite senare vid hållplatsen Belsunce Alcazar (kom igen, namnet!) kom en fin spårvagn. Vi har åkt ganska mycket kollektivtrafik under helgen, främst med Marseilles två metrolinjer och de två spårvagnslinjerna. Dessutom buss 19, eftersom det är bussen som går till stränderna. Kort sagt kan man säga såhär: metro-och spårvagnslinjernas hållplatser är få och busshållplatserna är många. Metron är tråkig och under jord, Men spårvagnarna är jättefina, har tonade rutor och modern inredning. Allt är väldigt nära i Marseille. Lite som Göteborg faktiskt.

20120915-223942.jpg
På tal om nära, så syns här en av sevärdheterna i Marseille, Notre dame de la garde, som ligger uppe på den högsta naturliga höjden i stan. Vi har ännu inte tagit oss dit, eftersom vi haft ont om tid och mycket vi vill göra. Kanske att det blir imorgon, vi får se.

20120915-223653.jpg
Glömde jag förresten nämna det stora Pariserhjulet på stranden ”la plage hippodrome”? Där det stod placerat fanns också en massa folk och delade ut coca cola zero, vilket Pierre förstås glatt tog emot.

20120915-224327.jpg
Ovanstående bild kan verka lite avlägsen för vem som helst i en reseblogg om Marseille, men den här ölen lite smått tvingade jag Pierre att köpa. Han var lite bitter över att ölutbudet inte direkt är något att hurra för i Frankrike, medan vinutbudet däremot är jättestort (duh!), och då hittade jag den där ölen.
Desperado fuego liksom, med smak av spicy gold tequila, klart du ska testa!” sa jag och han gick motvilligt med på det. Sedan när han testade så ångrade han sig såklart eftersom han inte tyckte att det smakade öl, utan grapefrukt, vilket för övrigt inte finns nämnt på burken (däremot finns en bild på ett marijuanablad….).

Nu är det dags för lite mangosorbet med riktiga bitar av mango och imorgon far vi tillbaka till göteborg igen. Mest av allt längtar jag efter vår lilla katt Yasda som bor hos en kompis i Kviberg.

Bonne nuit!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s